29 de gener 2007

Doble vara de medir


A l’actor Pepe Rubianes la fiscalia li demana una multa de 21.600 € per un presumpte delicte d’ultratge a Espanya.
L’actor en un programa de TV3 a la pregunta del presentador “Vosté creu que la unitat d’Espanya està en perill? Va contestar “Que es fotin Espanya pel puto culo a veure si els explota a dins i es queden els ous penjant del campanar” Que se’n vagin a cagar a la puta platja amb la puta Espanya”.
Aquestes declaracions van ferir la sensibilitat de la fundació per a la defensa de la Nació Espanyola, que compta entre els seus membres a Alejo Vidal Cuadras i Amando de Miguel, coneguts en Catalunya per les seves postures ultra espanyolistes.
Com a conseqüència d’aquesta denuncia, la fiscalia actua i considera al Rubianes presumpte autor d’un delicte d’ofensa a la nació espanyola.
Uns mesos després de les declaracions de Rubianes, l’Ivan Tubau, personatge provocador i líder espiritual de Ciudadanos, en l’acte de presentació del seu candidat, va repetir les mateixes paraules de Rubianes, però canviant Espanya per Catalunya “La nació catalana em sua la polla...”
Doncs bé, les declaracions de Rubianes són constitutives d’un delicte d’ofensa a la nació espanyola, en canvi les de Tubau són producte de la seva llibertat d’expressió.
A Rubianes exercitar la seva llibertat d’expressió li costarà 21.600 euros per haver ofès a Espanya i en canvi a Tubau li eixirà de franc perquè es veu que la nació catalana no es mereix el mateix respecte que l’espanyola.
Fa uns dies, unes declaracions racistes d’una concursant de “Gran hermano” en Anglaterra, van provocar un incident diplomàtic entre Anglaterra i India, i el ministre d’afers estrangers anglès va tenir que eixir a demanar disculpes per l’incident.
Si traslladéssim la situació al llarg del territori dels Països Catalans, qui de l’estat espanyol i quantes vegades hauria d’eixir a demanar disculpes pel tracte que rebem els seu ciutadans?