22 de febrer 2007

La movilització ciutadana goleja a l'Alcalde de Xàtiva


L’alcalde de Xàtiva Alfonso Rus del PP s’ha vist obligat a donar marxa enrere al seu projecte de construir una plataforma de formigó sobre la senda que recorria les muralles de llevant de Xàtiva.
Aquesta reversió del projecte inicial, ha sigut possible per la mobilització ciutadana generada front a les actuacions urbanístiques indiscrimandes dels populars sobre el patrimoni cultural, històric i mediambiental de la ciutat.
Ben polèmiques han resultat al llarg d'aquesta legislatura les intervencions del PP en matèria de remodelació urbanística del nucli antic, que s’han caracteritzat per la inexistència d’un pla de rehabilitació integral, que ha fet que les actuacions realitzades siguin inadequades per al seu entorn i mancades de rigor, exemples d’açò són les remodelacions efectuades en els carrers de Sant Agustí o de la Corretgeria.
El resultat ha sigut la insatisfacció dels veïns i la mobilització ciutadana per tal d’aturar unes actuacions gens respectuoses amb el patrimoni de la ciutat.
El tot poderós president del Partit Popular a València i Alcalde de Xàtiva, Sr. Alfonso Rus, aquesta vegada ha perdut per golejada davant dels col·lectius i associacions veïnals liderats per la plataforma Xàtiva Digna, dins la qual participa Esquerra, que no han defallit en la denuncia de les agressions contra el patrimoni cultural i mediambiental que l’especulació i el “pelotaso” urbanístic del Parit Popular practica.