08 de març 2007

8 de març, més enllà de la paritat



El 8 de març ha dut la consolidació de la celebració del dia internacional de la dona.
L’origen d’aquesta celebració cal buscar-la en la incorporació de les dones al món del treball com a conseqüència de la revolució industrial, que fa que les dones es mobilitzen per aconseguir millors condicions de treball, de vida, drets polítics i pau.
Avui cent anys després de les primeres reivindicacions de les dones, hem avançat en la igualtat de dret, la normativa legal consagra la igualtat entre dones i homes i s’han elaborat lleis per a fer-la efectiva, però aquesta igualtat de dret encara no ha esdevingut una igualtat de fet, actualment hi han dones que encara continuen patint la discriminació salarial en relació als homes, la seva presència encara és escassa en els llocs directius, la dona continua ocupant-se majoritàriament de l’administració de la casa...
Per tot açò la dona encara ha de lluitar per aconseguir que la igualtat de fet sigui real.
Des d'Esquerra es treballa activament per fer efectiva la paritat i fins i tot anar més enllà, amb la finalitat d'aconseguir una societat de ciutadanes i ciutadans cada vegada més lliures, en el marc d’uns Països Catalans independents.
Si tu també vols donar aquest pas més enllà, participa en la manifestació juntament amb les dones i homes d’Esquerra, a València, a la Glorieta, a les 19:30 h.