28 de febrer 2007

Els 300 anys de la batalla d’Almansa

Ni un sols euro destinarà l’Ajuntament de Xàtiva governat pel PP a commemorar el 300 aniversari de la batalla d’Almansa i la crema de Xàtiva per Felip V.
El seu Alcalde el popular Alfonso Rus i la Regidora de Cultura Elena Llopis, prefereixen mirar cap a un altre costat, concretament cap a la plaça de bous, aquesta és la icona a la que sí li dediquen milers d’euros tan del pressupost municipal com de la Generalitat Valenciana.
Al Sr. Rus i a la Sra. Llopis, no se’ls recordarà per la seva tasca de promoció de la cultura i dels valors del País, ni com a persones implicades en la seva normalització cultural, sinó més bé, com algú que menysprea la història dels valencians, ja que havent tingut ocasió no han programat des de l’Ajuntament cap acte que commemore el 300 aniversari de la batalla d’Almansa.
Sols l’Escola Valenciana, sense presencia de cap representant de la Generalitat Valenciana ni de la corporació municipal de Xàtiva, va celebrar el passat dissabte 24 amb un concert d’Al Tall i la banda de música La Nova, la commemoració dels 300 anys d’aquesta desfeta.
Els populars ni es van acostar, però el teatre on es va celebrar l’acte de gom a gom.