13 de febrer 2007

Homenatge a les víctimes del franquisme


El proper diumenge 18 de Febrer a les 12 hores, està prevista la celebració en l’estació de trens de Xàtiva de la commemoració del 68è aniversari del bombardeig de l’estació per part de l’aviació fascista l’any 1939.

Aquest any la celebració té un relleu especial, que ve donat per la inauguració de l'esperat i merescut monument a les víctimes d’aquell tràgic i injust bombardeig.
Els entrebancs fets servir per una administració fins ara, poc sensible a la recuperació de la memòria històrica han arribat afortunadament a la seva fi i, serà possible que el Consell de la Joventut vegi aconseguit l’objectiu d’ubicar l’escultura de Miquel Mollà, en el lloc on es van produir els fets.

El monument servirà per a que a Xàtiva s’iniciï la recuperació de la memòria històrica, tal com han fet ja altres països que compten amb un passat traumàtic com el nostre. Servirà també per a recordar a totes i tots aquells ciutadans que van perdre la vida aquell fatídic 12 de febrer de 1939; també ha de servir per avançar en la consecució de la justícia, la veritat i la reparació a les víctimes del franquisme, per a no defallir en la defensa dels drets humans, la pau i la convivència i, per a fer-nos conscients que l’oblit i la mentida no contribuiran ni a dignificar el passat, ni ajudaran a construir el futur del país que volem d’esquerres, valencià i republicà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest dissabte, a les 11.30 hores, a la U. Politècnica de València, presentació pública del COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ.
http://compromis2007.bloc.cat
www.esquerraipais.org

Anònim ha dit...

El diumenge tots a l'estació